Sommartider är underbart, men sol, bad och vind sliter på håret rejält. Hur skyddar vi egentligen kalufsen och hur ger vi håret de bästa förutsättningarna inför hösten? Visste du tex att metallspännet på ditt hårband är ett stort nono? 

Hur ska man göra för att få ordning på ett riktigt slitet hår? 
- Det bästa är om det aldrig blir slitet, men om det händer, så klipp dig. Många glömmer att göra det under sommaren när det är som viktigast. Du är ute i solen och du badar på sommaren. Det torkar ut håret. 
Vad ska man tänka på för att inte slita håret ännu mer?
- Bra och regelbunden klippning, bra schampo och riktigt bra balsam. Nu på sommaren ska man dessutom använda proteinspray, leave in-balsam med UV-skydd och gärna solhatt. En bra riktlinje att gå efter är att man ska behandla håret på samma sätt som man behandlar huden. Använder du solskyddsfaktor på huden, ska du använda solskyddfaktor i håret. Använder du fukt på huden, ska du använda fukt i håret. Så enkelt är det.

 

 
 


» Lina

Så sant så:)

Svar: Ja! Det är viktigt att ta hand om håret :) vissa glömmer bort det allt för ofta & tänker mest på att ta hand om ansiktet och kroppen! :)
inspomotivations.blogg.se

2013-08-11 // 19:35:32

Bra tips!

Svar: Tack :)
inspomotivations.blogg.se

2013-08-12 // 18:57:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback